Wijn op dronk
 

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Michel Prunier Auxey Duresses Rouge 1e Cru 2015 Zoom

€ 32,00
Per 6: 29

Michel Prunier Auxey Durresses Premier Cru 2015

Rood - pinot noir – vergist en gerijpt op hout - aalbessen - rode kersen – ceder - kruidnagel
Auxey Duresses ligt ten westen van Meursault. Hier wordt zowel rode als witte wijn gemaakt. De rode wijnen komen vooral van de zuidhelling van de Montage du Bourbon, de witte van de op het oosten georiënteerde wijngaarden richting Meursault. In Auxey lijkt iedereen Prunier te heten en wijn te maken. Michel, een zeer bescheiden mens met een passie voor muziek en wijn, is de pater familias. Zijn wijngoed van 12 ha bestiert hij samen met zijn dochter Estelle.

Dit is zonder twijfel de beste rode wijn die er in Auxey Duresses wordt gemaakt. Prachtige zuid georiënteerde wijngaard met oude stokken, klei en kalk, stijl en stenig. Handpluk. Vergisting van 18 dagen en rijping van 18 maanden op eiken vaten, waarvan 25 % nieuw. Essentiële Pinot Noir: zwart en rood fruit (bramen, frambozen), vanille, kaneel, mineralen. De lievelings Auxey Duresses van wijnschrijver Clive Coates MW.

De witte en rode Bourgognes uit 2015 hebben, door de warme zomer, een rijpere stijl en zijn dus al jong erg lekker en drinkbaar. Auxey Duresses Premier Cru heeft mooie aroma's van aalbessen, rode kersen, ceder en kruidnagel.
AUXEY011

€ 32,00
Per 6: 29