Wijn op dronk
 

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Le Rocher des Violettes Montlouis Petillant Originel 2014 Zoom

€ 17,50
Per 6: 16.00

Le Rocher des Violettes Montlouis Petillant Originel 2014

Mousserend - chenin blanc - petillant naturel - gele appel - acacia - limoen - baguette - droog - bio

Montlouis is een kleine AOC aan de zuidoever van de Loire, net ten oosten van Tours en tegenover Vouvray, dat aan de noordoever van de Loire ligt. De bodem is wat lichter, meer zanderig dan die in Vouvray, waardoor de wijnen wat eleganter zijn. De beste wijngaarden zijn oostelijk georiënteerd. Hier wordt uitsluitend Chenin Blanc verbouwd. Net als in Vouvray worden hier zoete en droge wijnen gemaakt, stil en mousserend. Het meest opvallend in Montlouis zijn de droge wijnen en petillant naturel.


De bubbels van petillant ontstaan tijdens de eerst vergisting. Deze vergisting begint in een stalen tank en wordt – als er nog 14 gram suiker in de wijn zit – in een afgesloten fles voortgezet zonder toevoeging van gist en suiker (bij Champagne en Cremant worden gist en suiker toegevoegd aan een neutrale basiswijn; die nieuwe gisten zorgen voor de tweede vergisting op fles, waardoor de bubbels ontstaan). Petillant uit Montlouis is droog. De druk in een fles Petillant is veel geringer dan in Champagne (2,5 ten opzichte van 6 bar).


Xavier Weisskopf werd geboren in Picardie, volgde zijn opleiding in Beaune en werkte als wijnmaker voor Saint Cosme in Gigondas. In 2005 is hij samen met zijn vrouw Clemence geland aan de Loire. Zijn wijnen gooien waanzinnig hoge ogen. Het bedrijf is biologisch gecertificeerd.


De Petillant van Le Rocher des Violettes is gemaakt van druiven van oude stokken. De wijn was 24 maanden sur lie. De mousse is fijn. Aroma’s van limoen, frisse appel en witte bloemen.

MONT006

€ 17,50
Per 6: 16.00