Wijn op dronk
 

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Jean Fery Cote de Nuits Village Clos de Magny 2015 Zoom

€ 25,00
Per 6: 23

Jean Fery Cote de nuits Village Clos de Magny 2015

Rood - pinot noir - rode en zwarte kersen - chocola - kruidnagel - ceder
Cote de Nuits village is een appellatie van 168 ha die zich uitstrekt van Corgoloin, net boven Beaune en Brochon, tot net onder Dijon. Het is een verzameling van kleine, goede wijngaarden die bij de verdeling van de appellaties in de jaren 1930, meestal om politieke redenen, buiten de boot zijn gevallen. De Clos de Magny ligt in Corgoloin, vlak boven de Clos des Langres van Domaine d’Ardhuy. De Clos de Magny is gesticht in 640, gelijk met de Clos de Beze, een van de Grands Crus van Gevrey Chambertin.

Domaine Jean Fery & fils bevindt zich in Echevronne, aan de westkant van de Corton heuvel. De wortels van dit domein gaan terug tot 1860 toen Nicolas Jacob een ezel kocht voor het bewerken van een aantal akkers. De road to fame begon in de jaren zestig van de 20ste eeuw onder het bewind van Louis Jacob, die zijn dochter Marcelle aan het Lycee Viticole liet studeren. Marcelle was het enige meisje van haar jaar. Louis en Marcelle gingen aan de slag met nieuwe snoeitechnieken. Door hogere wijnranken waren de trossen minder gevoelig voor vorst. Vanaf 1988 is de zoon van Marcelle Jean Louis eigenaar. Jean Louis heeft als regisseur Coralie Allexant Maniere aangesteld. De regisseur van een Domaine is verantwoordelijk voor de wijngaard en het wijnmaken. Coralie heeft het vak geleerd bij Clos de Tart in Morey en maakte van Meo Camuzet een cult wijn.

De Clos de Magny is de signature wine van Jean Fery. Biologisch gecertificeerd, zeer strenge selectie, deux tables de tri. Gedeeltelijke trospersing. Rijping op barriques. Aroma’s van rode en zwarte kersen, chocola, kruidnagel en ceder.
NUITS003

€ 25,00
Per 6: 23