Wijn op dronk
 

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Gilles Morat Pouilly Fuisse Terres des Menhir 2016 Zoom

€ 22,50
Per 6: 20,50

Gilles Morat Pouilly Fuisse Terres des Menhir 2016

Wit - chardonnay - lotus - limoen - witte perzik - crème fraiche - amandel
Pouilly Fuisse is de bekendste appellatie van de Maconnais. De appellatie markeert de zuidpunt van de het kalkstenen terroir van de Bourgogne. Daarna begint het graniet van Beaujolais. De appellatie omvat 850 ha in vier dorpen: Chaintre, Fuisse, Solutre-Pouilly en Vergisson. De stijl van de wijn wordt vooral bepaald door de hoogte van de wijngaarden. De laaggelegen wijngaarden zijn warmer en de wijnen die daar van komen voller. De wijnen van de hoger gelegen, koudere wijngaarden zijn frisser.

Gilles en Joelle Morat in Vergisson hebben een klein domein (5,8 ha) met de moeilijk te onthouden naam Chataigneraie Laborier. Ik pleit ervoor om de naam te veranderen in Gilles en Joelle Morat, omdat zij dit domein tot een zo grote hoogte hebben gebracht. De 5,8 hectares zijn verdeeld over vijf percelen, 4 in Pouilly Fuisse en 1 in Saint Veran. Gilles heeft gekozen voor biologische wijnbouw: geen gewasbescherming, ploegen en onkruid wieden, handpluk. Hij oogst, vinifieert en bottelt zijn percelen apart. Het resultaat is een vijftal loepzuivere wijnen met ieder een duidelijke uitdrukking van terroir.

De Pouilly Fuisse Terres du Menhir komt van “En Bulland” in Vergisson, een perceel met veel kalkmergel. 40 % van de druiven wordt vergist en gerijpt (tien maanden) in Frans eiken (3e jaars en ouder), 60 % wordt vergist en gerijpt op roestvrijstalen tanks. Door deze combinatie is de wijn mineraal en rond tegelijk. Aroma’s van lotus, limoen, witte perzik, crème fraiche, amandel.
POUI002

€ 22,50
Per 6: 20,50