Wijn op dronk
 

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Georges Lignier Morey Saint Denis 2014 Zoom

€ 32,00
Per 6: 29

Georges Lignier Morey Saint Denis 2014

Rood - pinot noir - viooltjes - frambozen - blauwe bessen - ceder - kruidnagel

Morey Saint Denis is met 137 ha de kleinste appellatie van de Cote de Nuits. De grote buurman aan de noordkant is Gevrey Chambertin en de bijna net zo kleine buurman in het zuiden Chambolle Musigny. Terwijl het in Gevrey logisch was “Chambertin” aan de plaatsnaam toe te voegen en in Chambole “Musigny”, was er in Morey voor alle Grands Crus wel iets te zeggen. Men had dus de keuze uit: Chambolle Lambrays, Chambolle Tart, Chambolle la Roche, Chambolle Saint Denis en Chambolle Bonnes Mares. Om vooral politieke redenen is het Chambolle Saint Denis geworden: bijna iedere producent in Chambolle heeft wel een rijtje stokken in de Clos Saint Denis. Het is natuurlijk ook heel vroom om jezelf naar de bisschop van Parijs te noemen die in 250 door de Romeinen werd vermoord en het wonder verrichtte door met zijn hoofd in zijn handen naar de plaats te lopen die tegenwoordig Saint Denis heet. Of is het omdat Denis de Franse verbastering van Dionysos is, de Griekse god van de wijn?


Een van de grote families van Morey is de familie Lignier. Op dit moment zijn er tenminste vier producenten die deze naam dragen: Hubert Lignier, Georges Lignier, Lucie & Auguste Lignier en Lignier Michelot. De juwelen in de kronen van alle Ligniers zijn hun percelen in de Clos de La Roche en de Clos Saint Denis. Hubert Lignier gold lange tijd als een van de beste domaines van de apellatie, maar dit domein is sinds het overlijden van Romain op zoek naar een nieuwe balans. Georges Lignier staat onder de leiding van neef Benoit Stehly en maakt sindsdien grote sprongen vooruit. Zeer hoge waarderingen.


De Morey Saint Denis 2014 werd vergist in 14 dagen. Daarna achttien maanden vatrijping, tweede en derde jaars hout.  In de neus viooltjes, frambozen en blauwe bessen, vleugjes cederhout en kruidnagel. Deze wijn was in de laatste week van januari 2016 Jancis Robinson’s wine of the week. Value for Money.

MORE004

€ 32,00
Per 6: 29