Wijn op dronk
 

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Dominique Mugneret Vosne Romanee Alliance des Terroirs 2013 Zoom

€ 43,00
Per 6: 39.00

Dominique Mugneret Vosne Romanee Alliance des Terroirs 2013

Rood - pinot noir - lavendel - blauwe bessen - bramen - laurier - ceder - fijne tannines

In 1775 schreef Claude Courtepe het al in zijn Description generale et particuliere du Duche de Bourgogne: “il n’y a point de vins communs a Vosne”. Van alle appellaties in de Bourgogne spreekt die van Vosne Romanee dan ook het meest tot de verbeelding. Binnen haar grenzen vind je de Grands Crus La Romanee Conti, Le Romanee, Romanee Saint Vivant, La Tache en Richebourg.. Het terroir is een mix van zand, ijzerrijke klei en kiezels op een ondergrond van kalksteen met veel fossielen. De meest perfecte ondergrond voor Pinot de finesse.


Domaine Dominique Mugneret is gevestigd in Vosne-Romanee, het meest illustere wijndorp op aarde. De familie Mugneret is een van de grote families in Vosne-Romanee. Er zijn thans vier domeinen in de familie: Mongeard Mugneret, Dominique Mugneret, Gerard Mugneret en George Mugneret Gibourg. Dominique bewerkt 8 hectare, waarvan 2 in Vosne Romanee, 0,4 in Echezeaux, 1,3 in Nuits Saint Georges, 0,2 in Gevrey Chambertin en 3 op de Hautes Cotes de Nuits. Dominique is een bescheiden, ietwat verlegen man, die liever aan het werk is in de wijngaard dan wijninkopers ontvangt. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan zijn legerjeep uit WO II. Hij ziet zichzelf als een rentmeester van het patrimoine Vosne op zoek naar  de finesse van Pinot Noir. Duurzame wijnbouw is voor hem vanzelfsprekend, maar certificering staat ver van hem. De wijnen van Dominique zijn stuk voor stuk verfijnd, zacht, het resultaat van lage rendement, zachte persing, bescheiden gebruik nieuwe eiken vaten, remontage in plaats van pigeage.


Vosne Romanee Alliance des Terroirs komt van vijf percelen aan de zuidkant van het dorp: Le Pre de la Folie, Aux Genalvrieres (de achtertuin van de wijnmakerij van Dominique), Au dessus de la Riviere, Les Jacquines en Aux Raviolles: rode klei op kalksteen, goede drainage door kiezels. Oude stokken, aroma’s van lavendel, blauwe bessen, laurier, ceder. Fijne tannines. Een van de beste Village-wijnen uit Vosne: sinds 2007 ieder jaar aanbevolen door de Guide Hachette en top 10 van de blind tasting Vosne van de New York Times!

VOSN017

€ 43,00
Per 6: 39.00