Wijn op dronk
 

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Domaine Berthaut Fixin 1er Cru Les Arvelets 2012 Zoom

€ 35,00
Per 6: 32

Domaine Berthaut Fixin Premier Cru Les Arvelets 2012

Rood - pinot noir - zwarte kersen - bramen - peper - morilles
Fixin ligt in de Cote de Nuits, tussen Marsannay en Gevrey Chambertin. Het terroir lijkt erg op dat van Gevrey. De ondergrond bestaat voornamelijk uit Bajocian kalksteen, de ideale ondergrond voor Pinot Noir. In de richting van Marsannay wordt de ondergrond bedekt door een laagje rivierslib. Wijn uit Fixin wordt weinig geëxporteerd. De meeste wijn verlaat niet eens de regio en vindt zijn weg naar de horeca van Dijon als betaalbaar alternatief voor wijnen uit Gevrey.

De familie Berthaut is al zes generaties actief in Fixin en Gevrey Chambertin. Het domein staat sinds 2013 onder leiding van Amelie Berthaut, vintage 1988, afgestudeerd in Bordeaux. Zij liep stage bij Rudd winery in Napa en werkte in Nieuw Zeeland voor Crater Rim. Amelie heeft de wijngaarden van haar vader en oom, Denis en Vincent samengevoegd met die van haar moeder, Marie Andree Gerbet, die vooral in Vosne liggen. De volledige naam van het domein is nu Domaine Berthaut Gerbet. Amelie is nu al een fenomeen. Zij heeft de toch al goede wijnen naar een zeer hoog plan gebracht. Het sleutelwoord is meer finesse: langzame extractie, zachtjes persen, bescheiden hout. “Runner up” “Domaine to watch” in Decanter, Tim Atkin en Burghound.

Les Arvelets is de meest noordelijk Premier Cru van de Bourgogne. Heuvelop wordt de bodem gedomineerd door mergel en kalksteen.

De wijngaard van de familie Berthaut bevat veel oude stokken. Kleine druiven en lage rendementen. Geconcentreerde pinot met aroma’s van zwarte kersen, bramen, peper en morilles.
FIXI004

€ 35,00
Per 6: 32