Wijn op dronk
 

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

David Moret Saint Romain 2016 Zoom

€ 28,00
Per 6: 25,50

David Moret Saint Romain 2016

Wit - chardonnay - citroenschil - perzik - crème fraiche - amandel
Saint Romain ligt achter Meursault en Auxey Duresses. De wijngaarden kijken naar het Oosten. Net iets kouder dan Meursault, waardoor de wijn een tikkeltje frisser en mineraler is. In warme jaren als 2016 is Saint Romain vaak een outperfomer.

David Moret is een micro negociant van chardonnay in Beaune. Arend-Jaap kwam David op het spoor tijdens een proeverij in Londen, waar zijn Meursault Genevriers en Puligny Folatieres the best in show waren, beter dan Comte Lafon en Leflaive.

David maakt deel uit van de reusachtige Moret-clan. Zijn ouders hadden echter geen wijngaarden. Na zijn studie viticulture en oenologie in Beaune begon David zijn wijn carrière als verkoper van persen, vaten en andere apparatuur die je nodig hebt om wijn te maken. Aldus bouwde David een enorm netwerk van producenten op. Sinds 2000 maakt David zelf wijn. Hij koopt druiven van producenten die hij vertrouwt en bemoeit zich intensief met de wijnbouw. Inmiddels heeft David ook een aantal eigen percelen. De wijn wordt gemaakt in zijn kelder in Beaune. Hij werkt zonder dogma’s en doet wat nodig is om goede wijn te maken waarin de wijngaard tot uitdrukking komt.

Aroma’s van citroenschil, perzik, creme fraiche en amandel.

jancisrobinson.com: Tight, zippy and tangy with a smoky complexity giving interest to the finish. Open and rewarding and expressive – a good buy from an overlooked appellation (17+)
STRO003

€ 28,00
Per 6: 25,50