Blanc de Noir: witte wijn van blauwe druiven. Het sap blijft wit omdat de druiven na de oogst meteen geperst zijn. Dit brengt frisse wijn met aroma’s van de blauwe druif.

Meyer Näkel heeft deze wijn de “Illusion” genoemd. “Illusion Blanc de Noir Ahr” 2019, omdat de wijnwetten van de Ahr wit van zwart (de pinot noir) aanvankelijk niet kenden en de eerste edities als tafelwijn op de markt moesten worden gebracht. Om deze blanc de noir te maken zijn de druiven in de vroege ochtend geplukt en direct geperst. Vervolgens zijn de druiven vergist, 90% in RVS en 10% in barriques. Na de vergisting was de wijn nog vier maanden sur lies. Ideale eetwijn, van de Thaise tot de Duitse keuken. Mooie aroma’s van aalbes, appel, peer en lekker romig.

Andere Blanc de Noir bij Wijn op Dronk:

Egly Ouriet Champagne Grand Cru Blanc de Noir: biodynamisch, heerlijke neus met ceder en houtaroma’s en wat peper. Verder aroma’s van nectarine, crème brulée en blauw fruit. Mooi gebalanceerd.

Adeneuer Blanc de Noir Ahr 2017: Blanc de Noir van Pinot Noir. Aroma’s van frambozen en aalbessen.