Wijn op dronk
 

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Serradenari Langhe Nebbiolo 2014 Zoom

€ 15,50
Per 6: 14

Serradenari Langhe Nebbiolo 2014

Rood - nebbiolo - rozen - rode kersen - munt - rozemarijn
La Morra is het hoogst gelegen wijndorp in de Barolo streek. Hier is er iets frisser, zodat er wat elegantere wijnen worden gemaakt. Serradenari betekent “bergketen van geld”. De naam komt uit de Middeleeuwen. Boeren op de vlucht voor de pest vluchten met al hun geld naar deze berg. Als wijndomein stamt Serradenari uit het einde van de 19e eeuw. Het is opgericht door de familie Diatto-Negri, die tot de eerste producenten van automobielen in Turijn behoorden en wijn maken als hobby hadden.

Tegenwoordig is Serradenari een voor Piemontese begrippen modern bedrijf. Naast nebbiolo wordt hier – met succes – ook pinot noir en chardonnay verbouwd. Vader Giovanni en moeder Gabriella, een pittige Siciliaanse, drijven hier samen met dochter Giuglia de onderneming. Giulia heeft in de winescene de bijnaam Barolo Girl.

De Langhe Nebbiolo mag geen Barolo heten omdat deze wijn maar een jaar in het vat heeft gezeten. De wijn heeft daardoor meer fruit dan een echte Barolo en is veel eerder op dronk. Aroma’s van rozen, rode kersen, munt en rozemarijn.
LANG003

€ 15,50
Per 6: 14