Wijn op dronk
 

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Riofavara Mizzica Moscato di Noto 2015 Zoom

€ 14,00
Per 6: 12,50

Riofavara Mizzica Moscato di Noto 2015

Wit - muskaat – droog - grapefruit – mandarijnen - amandel

In het uiterste zuiden van Sicilië bevindt zich Riofavara, het familiebedrijf van Massimo Padova. Op nog geen steenworp van het plaatsje Noto verbouwt Massimo moscato. Kalksteen houdt de regen die in de winter valt vast en geeft deze tijdens de droge zomer terug aan de wijnranken. Ondanks de Afrikaanse hitte zijn de wijnen van Massimo verfijnd. Zijn geheimen van de moscato: oogsten in drie keer: de eerste ronde begin augustus, als de druiven net rijp zijn, de tweede ronde begin september als de druiven optimaal rijp zijn en de laatste pluk in oktober, vendange tardive.


De combinatie maakt dat de wijn fris en vol tegelijk is. Naast de klassieke zoete wijn, maakt Massimo ook een droge variant. “Gewoon” een kwestie van alle suikers vergisten en twee maanden sur lies, aldus massimo. Aroma’s van grapefruit, mandarijnen en amandel.


Walter Speller op jancisrobinson.com: Gorgeous, sweet Moscato nose with hint of grapefruit and a savoury note. Fresh palate with salty notes. Perfumed, mandarin finish. Lovely, dry summer white. 17 points.

SICI010

€ 14,00
Per 6: 12,50