Wijn op dronk
 

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Proeverijen

 

 

 
Champagne op de volgende data:
 
 
 
 
 Hier is onze proeflijst:
 
 
  Wijn Omschrijving Spijs Prijs Aantal Totaal
  Mousserend          
1 Clos des Quarterons Cremant de Loire  Chenin blanc - chardonnay - cabernet Franc - methode traditionelle - appel - citroen - honing – rozenblaadjes - bio Aperitief
Gerookte forel
Risotto paddenstoeltjes
14,5 (13)    
2 Feneuil Pointillart Brut Tradition Premier Cru Champagne Pinot noir - chardonnay - pinot meunier - dosage 8,5 gram - 20 maanden sur lies -  aalbessen - peer - brioche - fijne mousse Aperitief
Zalm
Eendenlever
Oliebollen
22 (22)    
3 Pierre Moncuit Champagne Cuvee Pierre Moncuit- Delos Blanc des Blancs Grand Cru  Chardonnay - 40 maanden sur lies - witte bloemen - citrus - witte perzik – baguette - duurzaam Aperitief
Coquilles
Bitterballen
33 (30)    
  Wit          
4 Vincent Grall Sancerre Tradition 2015 Sauvignon blanc – staal- kruisbes - lychee - gras - creme fraiche - duurzaam Aperitief
Ceviche
Geitenkaas
Thais
16,5 (15)    
5 Mario Zelt Weissburgunder Kalkstein Pfalz  2016 Pinot blanc - 80 % staal, 20 % hout - kamperfoelie – gele appel – peper – yoghurt - duurzaam Charcuterie
Pasta paddenstoeltjes
Garnalencocktail
14 (12,5)    
6 Domaine des Lauriers  Vouvray sec 2014 Chenin blanc – bloesem -  gele appels en peren - yoghurt – amandel – duurzaam Munster
Spekjes
Gebakken visjes
12 (11)    
7 Le Rocher des Violettes Montlouis la Negrette 2012 Chenin blanc - rode appels  -sour cream – amandel -bio Steaktartaar
Tonijn, kip met morilles
18 (16,5)    
8 Riofavarra Mizzica Moscato di Noto 2015 Muskaat – droog - grapefruit – mandarijnen - amandel Pasta con pepe
Noord-Afrikaans
Ijsjes
14 (12,5)    
9 Lubentiushof Gondorfer Gäns Mosel 2014 Riesling – staal – spontane vergisting – appel - abrikoos – citroenschil - bio Gado gado
Kalkoen
Everzwijn
19,5 (18)    
10 Toni Jost Devon S trocken Mittelrhein 2008 Riesling - staal - abrikoos - honing – petrol - verfijnd Fazant
Zuurkool
Curry
16,5 (15)    
11 Domaine Jacob Ladoix blanc 2015 Chardonnay – vergist en gerijpt op barriques – perzik –  room – hazelnoot - vanille Tong
Gerookte kip
Romige kaasjes
24 (22,5)    
12 Domaine Meunier Puligny Montrachet 2015 Chardonnay – vergist en gerijpt op barriques - perzik  - limoen  – creme fraiche – amandel Sereh
Zeebaars
Kwartel
31 (29)    
13 Vincent Bouzereau Meursault 2015 Chardonnay – vergist en gerijpt op barriques - perzik  - citroen – boter  – hazelnoot Tarbot
Safraan
Truffel
34 (31)    
14 Domaine du Chene Viognier 2016 Viognier - oranjebloesem - abrikoos - citroenschil Coquilles
Eendenlever
16,5 (15)    
15 Lavau Decelle Le Carre Valreas 2015 Viognier – marsanne – gerijpt op barriques, nieuw – gedroogde abrikoos – vanille - boter Indonesisch
Cajun
16 (14,5)    
 
 
Rood          
16 Ernst & Mario Zelt Spätburgunder Laumersheimer Kirschgarten Pfalz 2012 Pinot noir - hout, 30 % nieuw – zwarte kersen –bramen - vanille – kruidnagel - rokerig Reebout
Cantharellen
Boerenkool
29 (26,50)    
17 Domaine Huguenot Marsannay 2014 Pinot noir – gerijpt op hout - blauwe bessen - framboos – rode kersen - kruidnagel Boeuf Bourguignon
Duif
Trompette de la mort
19
(17,5)
   
18 Michel Prunier Auxey Duresses Premier Cru Clos du Val 2013 Pinot noir – vergist en gerijpt op hout - aalbessen - rode kersen – ceder - kruidnagel Cocq au vin
Wilde eend
Wortetjes
31 (29)    
19 Domaine d’Aupilhac Cocalieres rouge Montpeyroux 2014 Syrah – mourvedre – beton – hout – viooltjes  – blauwe bessen – kersen – peper - bio Reerug
Rosbief
Tamme eend
19 (17,5)    
20 Domaine La Fourmone Gigondas Le Fauquet 2013

 
Grenache - syrah - mourvedre - beton - kersen - blauwe bessen - bramen - chocolade - garrigue Haas
Entrecôte
Pastinaak
16 (15)    
21 Domaine du Pourra Cote du Rhone Village Seguret Mont Bayon 2009 Grenache – syrah – mourvedre – cinsault – 19 hl/ha -zwarte pruimen – kersen –thijm – peper – cacao Roast pork
Ratatouille
Sterke kaas
19 (17,5)    
22 Brokenwood Shiraz Hunter Valley 2011 Shiraz – zwarte bessen – zwarte kersen – peper – vanille – rijp Stoof van hert
Gegrilde groenten
Oude kaas
30 (27)    
23 Chateau Brillette Moulis en Medoc 2010            Cabernet sauvignon – merlot – cabernet franc – petit verdot -  bramen - zwarte bessen - ceder - chocolade           Ossenhaas
Lamsbout
Haricot vert
25 (23)    
24 Chateau Couhins la Gravette Pessac Leognan 2008 Merlot - cabernet sauvignon - cabernet franc - zwarte bessen - blauwe bessen - ceder - mooie tannines Staartstuk
Spruitjes
Comte
19,50 (18)    
  Zoet          
25 Domaine Ogereau Coteaux du Layon 2014 Chenin blanc – citroen – abrikoos – earl grey Vanilleijs
Verse vruchten
16 (14,5)    
26 Riofavara Notissimo 2013 Muscat – rozijntjes – gekonfijte citroenschil Perenijs
Lychee
Taartjes
16 (14,5)    
27 Toni Jost Bachracher Hahn Riesling Auslese 2015 Riesling – staal – honing – gedroogde abrikoos- lavendel - citroenschil Caramelijs
Munster
29 (27)    
28 Raymond Lafon Saunternes Jeunes Pousses 2010 Semillion – sauvignon blanc –  18 maanden barriques - gedroogde gele pruimen – munt Creme brulee
Chocolade
Roquefort
21 (19)    
             
Naam    
 
Adres                                                                                              
 
Email    
 
Telefoon    
 
                 

 
Wijn op Dronk Balistraat 81B Den Haag wijnopdronk.nl aj@wijnopdronk.nl0651792166 KvK 622279777


 
 
 

MASTERCLASS EN PROEVERIJ BOURGOGNE

 

Zondag 19 november                                                                  Woensdag 22 november

 

14.00 -15.00 uur: Masterclass                                                    19.30 - 20.30 uur: Masterclass

 

15.00-18.00 uur: Proeverij/Tasting                                           20.30-22.00 uur: Proeverij/Tasting

 

 Adres: Balistraat 81B


Bourgogne is de meest illustere en complexe wijnstreek op aarde. Bourgogne is terroir, en UNESCO Werelderfgoed. Iedere wijngaard is uniek. Arend-Jaap komt er regelmatig. In zijn Masterclasses neemt hij je graag mee naar de wijngaarden van de Côte de Nuits en de Côte de Beaune. Aan de hand van drie blancs en drie rouges staat Arend-Jaap stil bij de actualiteiten van deze 1000 jaar oude wijnstreek.

Burgundy is the most illustrious and complex wine region on earth. It’s about terroir, and UNESCO World Heritage. Each vineyard is unique. Arend-Jaap visits the region frequently. In his Masterclass he will take you to the vineyards of the Côte de Nuits and the Côte de Beaune. With three blancs and three rouges Arend-Jaap will discuss what is actual in this 1000 year wine region. 

 

Masterclass: maximaal 16 deelnemers | maximum of 16 participants

 

 Prijs:I Price:

 

Masterclass en proeverij € 40 (vol = vol). Alleen proeverij: € 30. I Masterclass and tasting € 40 (full = full). Tasting only: € 30.

 

Deelnemers krijgen 10 procent korting op de eerstvolgende Bourgogne bestelling boven de € 175  (Geldig tot en met 31 december 2017). I Participants will receive 10 % discount on their next Burgundy order above € 175, valid until 31 December 2017).

 

 Op de proeftafel: I Open for tasting:

 

Domaine Berthaut : Fixin

Domaine Bitouzet Prieur : Volnay

André Bonhomme : Macon

Domaine Vincent Bouzereau : Meursault

Jean Chauvenet : Nuits -Saint -Georges

Domaine Jean Fery : Pernand-Vergelesses

Mark Haisma : Saint Romain, Gevrey-Chambertin

Domaine Georges Lignier : Morey Saint Denis

Domaine Dominique Mugneret : Vosne-Romanée

Domaine Pinson : Chablis

Domaine Michel Prunier et fille : Auxey-Duresses

Domaine Gerard Seguin : Gevrey-Chambertin

Domaine Meunier : Puligny-Montrachet

Domaine Thomas : Saint-Veran

Domaine Bachey Legros : Santenay

 Domaine Huguenot : Marsannay

 

Aanmelding: I Registration:

 

Voor de proeverij hoef je je niet aan te melden. Voor de Masterclass kan je je aanmelden door een email te sturen naar aj@wijnopdronk.nl met naam en aantal aanwezigen en datum van de Masterclass (zondag 19 november of woensdag 22 november).

The tasting is open for everybody without registration. Please register for the Masterclass by sending an email to aj@wijnopdronk.nl with name and number of people attending and the date of the Masterclass (Sunday November 19 or Wednesday November 22).

 

Op 25 & 26 november staan we op het Wine Weekend in de Broodfabriek in Rijswijk. Wij staan hier met 15 Wijnen op Dronk! Arend-jaap geeft samen met Udo Göedel workshops chenin blanc: Frankrijk versus Zuid Afrika.

 

Op 25 november staan we ook op de Christmas Market bij de Engelse Kerk St. John & St. Philip (10.00-16.00).