Wijn op dronk
 

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Pierre Moncuit Champagne Cuvee Pierre Moncuit- Delos Blanc des Blancs Grand Zoom

€ 33,00
Per 6: 30.00

Pierre Moncuit Champagne Cuvee Pierre Moncuit- Delos Blanc des Blancs Grand Cru NV

Chardonnay - 40 maanden sur lies - witte bloemen - citrus - witte perzik - baguette

In de Champagne zijn ongeveer 19.000 wijnboeren. De meeste boeren verkopen hun druiven aan een van de 350 Grandes Marques, zoals Moet, Laurent Perrier en Bollinger of een van 43 coöperaties, zoals die van Maily en Mesnil. Ongeveer 4600 wijnboeren verkopen Champagne die zij zelf hebben geproduceerd. De grote huizen streven in de regel naar homogeniteit. Om dit bereiken hebben zij vins de reserve, basiswijnen uit voorgaande jaren. Door verschillende jaargangen te mengen hebben hun wijnen steeds dezelfde huisstijl. Dit assembleren is hoge wetenschap en het is uitermate boeiend om mee te maken hoe bijvoorbeeld een wijn uit 2009 verandert door 5 % wijn uit 2008 en 4 % uit 2007 toe te voegen. De boeren die zelf wijn maken kiezen in de regel voor meer expressie van druif, bodem en jaargang, al was het maar omdat zij geen of weinig vins de reserve aanhouden. Deze Champagnes hebben een meer vineus karakter. Ook zijn er verschillen tussen de jaren.


Het domein Pierre Moncuit  bezit 20 hectare, waarvan 15 in Mesnil-sur-Oger, het hart van Cote des Blancs, waar op een zeer kalkrijke bodem Chardonnay is aangeplant. Het bedrijf wordt geleid door Nicole en Yves Moncuit. Nicole is verantwoordelijk voor de wijngaard en de vinificatie, Yves voor de verkoop. Zuiverheid, puurheid en detail zijn voor Nicole essentieel. Plukkers moeten bijvoorbeeld na iedere lading hun plukcontainertje schoonmaken om de kans op vervuiling zo klein mogelijk te maken. De Champagnes van Pierre Moncuit zijn zeer populair, niet alleen in Frankrijk, maar ook in de VS. De New York Times zette deze wijn in een blinde proeverij op 3, voor alle grote merken. Alleen Delamotte en Besserat de Bellefon gooiden hogere ogen.


De Cuvee Moncuit Delos is een Grand Cru Cote des Blancs. Fris, veel smaak. Citrus, witte bloemen, vleugje perzik en verse baguette.

CHAMP004

€ 33,00
Per 6: 30.00