Wijn op dronk
 

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Nelles Spatburgunder GG Heimersheimer Burggarten B52Ahr 2014 Zoom

€ 51,00
Per 6: 47

Weingut Nelles Spätburgunder Heimersheimer Burggarten B52 GG Ahr 2014

Rood - pinot noir - blauwe bessen, bramen, morellen, ceder, Kultwein van jaar 2015

Drie uur rijden van Den Haag bevindt zich, vlak bij Bonn, het riviertje de Ahr. De Ahr is een van de meest noordelijke wijnregio’s in Europa. Je zou verwachten dat zo noordelijk alleen witte wijn kan worden gemaakt, zoals langs de Mosel. Het samenspel tussen de Eifel (die de koude winden uit het westen tegenhoudt) en hellingen van leisteen op het Zuiden maken de Ahr echter zeer geschikt voor pinot noir. De Ahr nader met zijn eigen stijl (net als Oregon, VS en Central Otago, Nieuw-Zeeland) de voortreffelijkheid van de pinot noir uit de Bourgogne.


In 1479 betaalde een zekere Cornelis een keer belasting, het eerste spoor van Weingut Nelles. Ruim 600 jaar later staat 1479 nog steeds op de fles en wordt onder leiding van vader Thomas en zoon Phillip moderne pinot noir van wereldklasse gemaakt. Philip is een groot talent en behoort tot de top 100 van Jungwinzer. Het lidmaatschap van de VDP, de club van de beste 200 producenten van Duitsland, wordt volledig waargemaakt.


Nelles in Heimersheim is uniek omdat het als enige Ahr producent pinot noir verbouwt op een oude vulkaan, de Heimersheimer Burggarten. De Heimersheimer Burggarten is de enige wijngaard in de Ahr met een vulkanische bodem. Pinot noir gedijt hier in een dun laagje loess op ondoordringbaar basalt. Lage rendementen, strenge selectie en 15 maanden rijping op barriques zorgen voor een van de beste pinots van de Ahr. Blauwe bessen, bramen, morellen, ceder. Kultwein van jaar 2015, 2e Meininger Spätburgunder.

AHR018

€ 51,00
Per 6: 47