Wijn op dronk
 

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Lubentiushof Gutswein Riesling trocken Mosel 2016 Zoom

€ 14,00
Per 6: 12.50

Lubentiushof Gutswein Riesling trocken Mosel 2016

Wit - riesling - citroenschil - abrikoos - selderij - Fair & Green - licht (11%)
Van Trier naar Koblenz meandert de Mosel door een dal met steile hellingen van leisteen. De interactie tussen het klimaat (op de grens van maritiem en continentaal), de bodem (de donkere leisteen die de warmte vasthoudt) en het druivenras riesling zorgen voor de meest klassieke wijn van Duitsland. Van droog tot zoet, Mosel riesling is uniek. Toch loopt het aantal hectares langzaam terug. De hellingen zijn zo steil dat machines nutteloos zijn en alles handwerk is.

Weingut Lubentiushof bevindt zich in de Terrassenmosel, het oostelijke gedeelte van Zell tot Koblenz. Als je over Autobahn 63 van Venlo naar het Zuiden rijdt, heb je vanaf de Moselbrücke een prachtig uitzicht op de terrassen. Lubentiushof is de creatie van Adreas en Susanne Barth. In 1994 brak Andreas zijn rechtenstudie af om zijn passie te volgen: wijn. Ik had 20 jaar nodig om tot dit inzicht te komen. Hij kocht de wijngaard Gondorfer Gäns van de familie Von der Leyen. De Gäns is 4 ha klein en behoort tot de beste gaarden van de Mosel: extreem stijl (60%), zuidoost ligging, donkere leisteen en kwartsiet. Lubentiushof laat de bijzonder kwaliteit van de Gäns nu tot uitdrukking komen. Het wijngoed behoort inmiddels tot de elite van de Mosel. Karakteristiek: natuurlijke vergisting, langzaam, op lage temperatuur, droog, loepzuiver. Fair & Green.

De Gutswein is afkomstig van de Gondorfer Gäns. Vergist met natuurlijk gisten op zeer lage temperatuur. De vergisting duurde daardoor een half jaar! Geconcentreerde Mosel riesling met aroma’s van citroenschil, abrikoos en selderij. De Gutswein trocken komt grotendeels van de Gondorfer Gäns. Fris, licht (11%), diepgang, lengte. Aroma’s van grapefruit, abrikoos, munt. 87 Parker punten.
MOSE014

€ 14,00
Per 6: 12.50