Wijn op dronk
 

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Clos des Quarterons Vielles Vignes Saint Nicolas de Bourgueil  2013 Magnum Zoom

€ 30,00
Per 6: 27.00

Clos des Quarterons Vielles Vignes Saint Nicolas de Bourgueil 2013 Magnum

Cabernet Franc - zwarte bessen - bramen - blauwe bessen - vanille

Saint Nicolas de Bourgueil ligt in het westelijke deel van Touraine, aan de noordoever van de Loire. De ondergrond bestaat uit klei en kalksteen. De wijngaarden zijn op het zuiden georiënteerd. De ideale omstandigheden voor Cabernet Franc, het wat eerder rijpe neefje van de Cabernet Sauvignon.


De familie Amirault is een van de grote wijnfamilies van de westelijke Touraine. Le Clos des Quarterons is al 180 in de familie. Thierry, Xavier en Agnes zijn altijd op zoek naar de essentie van hun terroir. Minimale interventie is hun uitgangspunt in de wijngaard en bij het maken van de wijn. Het domein is biodynamisch gecertificeerd.


Van oude stokken, gemiddeld 55 jaar, ten noorden van het dorp, waar de helling toeneemt. Met de hand geplukt. De eerste selectie vindt in de wijngaard plaats. Na een tweede selectie in de kelder. De vergisting duurde 28 dagen, in stalen tanks. Daarna rijping op eiken vaten, waarvan een derde nieuwe. Zwarte bessen, bramen, blauwe bessen, vanille. Doet denken aan een Saint Emilion met een groot aandeel Cabernet Franc (zoals Cheval Blanc).  ** Guide Hachette!!

STNIC004

€ 30,00
Per 6: 27.00