Wijn op dronk
 

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Feneuil Pointillart Brut Tradition 1e Cru Champagne NV Zoom

€ 22,00
Per 6: 22.00

Feneuil Pointillart Brut Tradition Premier Cru Champagne NV

Pinot Noir - pinot meunier - chardonnay - 20 maanden sur lie - dosage 8,5 gram - citroen - aalbessen - peer - brioche

In de Champagne zijn ongeveer 19.000 wijnboeren. De meeste boeren verkopen hun druiven aan een van de 350 Grandes Marques, zoals Moet, Laurent Perrier en Bollinger of een van 43 coöperaties, zoals die van Maily en Mesnil. Ongeveer 4600 wijnboeren verkopen Champagne die zij zelf hebben geproduceerd. De grote huizen streven in de regel naar homogeniteit. Om dit bereiken hebben zij vins de reserve, basiswijnen uit voorgaande jaren. Door verschillende jaargangen te mengen hebben hun wijnen steeds dezelfde huisstijl. Dit assembleren is hoge wetenschap en het is uitermate boeiend om mee te maken hoe bijvoorbeeld een wijn uit 2009 verandert door 5 % wijn uit 2008 en 4 % uit 2007 toe te voegen. De boeren die zelf wijn maken kiezen in de regel voor meer expressie van druif, bodem en jaargang, al was het maar omdat zij geen of weinig vins de reserve aanhouden. Deze Champagnes hebben een meer vineus karakter. Ook zijn er verschillen tussen de jaren.


Feneuil Pointillart is een klein familiebedrijf in Chamery, een premier cru dorp op de Montagne de Reims. Zoon Benjamin Feneuil heeft een aantal jaren geleden de leiding van het bedrijf overgenomen van zijn ouders Jeannick en Daniel. De familie Feneuil bezit 7 hectares goede, oude wijngaarden, met een zuidwestelijke oriëntatie, aangeplant met Pinot Meunier, Pinot Noir en Chardonnay. Voor het maken van basiswijn gebruiken zij de persen en cuves van de coöperatie van Chamery. De tweede vergisting, het disgorgement en de dosage vinden plaats in de kelder van het domein. Dit is een koude kelder, waardoor de mousse fijn is. 


De Brut Tradition is een klassieke blend van 45 % Pinot Meunier, 30 % Pinot Noir en 25 % Chardonnay. De dosage is 8,5 gram. De wijn heeft 20 maanden flesrijping ondergaan voor het disgorgement. Aroma’s van citrus, aalbessen, peer, perzik en brioche. Fijne mousse.


Goud in belangrijke Franse koopgids Gilbert & Gaillard.

CHAMP001

€ 22,00
Per 6: 22.00