Wijn op dronk
 

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Ernst & Mario Zelt Weissburgunder Kalkstein Pfalz 2016 Zoom

€ 14,00
Per 6: 12.50

Ernst & Mario Zelt Weissburgunder Kalkstein Pfalz 2016

Wit - pinot blanc – 20 % vergist op hout - gele appel - gele pruimen - citroen - lichte room - prikkeltje

„Würde man Mario Zelt einer Sportart zuordnen, so wäre dies sicherlich Klettern.“ Gault Millau Weinguide Deutschland 2017.


De Pfalz is een van de grote Anbaugebiete van Duitsland. In de regenschaduw van het Haardt gebergte, een uitloper van de Vogezen, is het er voor Duitse begrippen droog en warm. De Pfalz is ook een van de meest dynamische wijnregio's van Duitsland. De Pfalz maakt serieus werk van de overgang van bulkwijn naar kwaliteitswijn. Geholpen door het warmer wordende klimaat, wordt in de Pfalz met steeds meer succes rode wijn gemaakt. Zelfs Cabernet en Syrah zijn in de Pfalz geen rariteiten meer. Weingut Ernst & Mario Zelt is een familiebedrijf van 12 ha in Laumersheim, waar ook de grootheden Knipser en Kuhn zijn gevestigd. Laumersheim ligt ten noorden van de Mittelhaardt. De bodem bevat veel kalksteen. Toen Mario eind jaren negentig in het bedrijf kwam zijn veel wijngaarden opnieuw aangeplant, waarbij voor ieder terroir de beste stok is uitgezocht. Door zijn rücksichtslose aanpak is Mario toegelaten tot het talentenprogramma van de VDP, de vereniging van de 200 beste producenten van Duitsland. Als hij vormbehoud blijft tonen, mag hij over een aantal jaren lid worden. Sinds 2015 is het bedrijf aangesloten bij Fair & Green, de meest prestigieuze organisatie voor duurzame wijnbouw.


De Weissburgunder komt van een vrij hoog gelegen wijngaard met veel kalk. In 2016 heeft Mario 20% van de oogst op hout vergist en 80% op staal. Alleen het op hout vergiste deel onderging malolactische fermentatie. De appelzuren houden de wijn lekker fris. Net geoogste groene appels zijn het primaire aroma. Anders dan in veel andere Weissburgunders proef je ook aroma's van citroen. Naast mooie zuren, ook een prikkel koolzuur, doordat de wijn zes maanden sur lies heeft gelegen. 

PFALZ020

€ 14,00
Per 6: 12.50