Wijn op dronk
 

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.;;

Ernst & Mario Zelt Spätburgunder Laumersheimer Kirschgarten Pfalz 2012 Zoom

€ 29,00
Per 6: 26,50

Ernst & Mario Zelt Spätburgunder Laumersheimer Kirschgarten Pfalz 2012

Rood - pinot noir - rode kersen - blauwe bessen - bramen - kruidnagel - rokerig

„Würde man Mario Zelt einer Sportart zuordnen, so wäre dies sicherlich Klettern.“ Gault Millau Weinguide Deutschland 2017.


De Pfalz is een van de grote Anbaugebiete van Duitsland. In de regenschaduw van het Haardt gebergte, een uitloper van de Vogezen, is het er voor Duitse begrippen droog en warm. De Pfalz is ook een van de meest dynamische wijnregio's van Duitsland. De Pfalz maakt serieus werk van de overgang van bulkwijn naar kwaliteitswijn. Geholpen door het warmer wordende klimaat, wordt in de Pfalz met steeds meer succes rode wijn gemaakt. Zelfs Cabernet en Syrah zijn in de Pfalz geen rariteiten meer. Weingut Ernst & Mario Zelt is een familiebedrijf van 12 ha in Laumersheim, waar ook de grootheden Knipser en Kuhn zijn gevestigd. Laumersheim ligt ten noorden van de Mittelhaardt. De bodem bevat veel kalksteen. Toen Mario eind jaren negentig in het bedrijf kwam zijn veel wijngaarden opnieuw aangeplant, waarbij voor ieder terroir de beste stok is uitgezocht. Door zijn rücksichtslose aanpak is Mario toegelaten tot het talentenprogramma van de VDP, de vereniging van de 200 beste producenten van Duitsland. Als hij vormbehoud blijft tonen, mag hij over een aantal jaren lid worden. Sinds 2015 is het bedrijf aangesloten bij Fair & Green, de meest prestigieuze organisatie voor duurzame wijnbouw.


Zoals de naam al verklapt was de Kirschgarten vroeger een kersenboomgaard. Nu bewijst hij zich als een van de beste wijngaarden voor Pinot Noir in de Pfalz. De Kirscharten grenst aan het dorp en wordt aan de westkant beschermd door Cipressen. Ja, dit is ook Duitsland! De ondergrond is kalksteen, de toplaag bevat leem en löss. Handpluk, vergisting met natuurlijke gisting en rijping op de meest kostbare barriques uit Allier. Buurman Knipser maakt van de Kirschgarten een Grosses Gewachs, die anderhalf keer zo duur is.


Zeer geconcentreerde Pinot Noir, met aroma’s van bramen, kersen, vanille, kruidnagel. Lange afdronk. 90 punten Falstaff.

PFALZ017

€ 29,00
Per 6: 26,50