Wijn op dronk
 

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Domaine Jacob Ladoix Blanc 2015 Zoom

€ 24,00
Per 6: 22.50

Domaine Jacob Ladoix Blanc 2015

Wit - chardonnay - witte perzik - citrus - vanille - boter

De Corton-heuvel markeert de grens tussen de Cote de Nuits in het Noorden en de Cote de Beaune in het Zuiden. Het is een zeer karakteristieke verschijning. Terwijl de andere Bourgondische appellaties aan elkaar verbonden zijn via een bergketen, staat de Corton-heuvel gewoon los. De wind waait er gewoon omheen. Ook geologisch is het hier anders: de heuvel is ontstaan in de late Jura (Oxfordien, 157,3-163,5 miljoen geleden), terwijl “de rest” er al was (Bathonien en Bajocien, 166,1 – 170,3 miljoen jaar geleden). De grond bevat hier minder klei en meer ijzer. De grond kleurt hier rood. In de avondzon ontwikkelen zich hier spectaculaire vergezichten. 


Op de Corton-heuvel vind je 160 ha Grand Cru wijngaarden en dat is volgens Bourgondische begrippen immens. Ter vergelijking: Gevrey-Chambertin, de nummer twee qua Grand Cru oppervlakte huist 103 ha. Wat ook bijzonder is dat hier zowel witte als rode Grands Crus worden gemaakt.  


Domaine Jacob bevindt zich in Ladoix-Serrigny, aan de voet van de Corton-heuvel. Het is 11,5 ha groot. Robert en zijn neef Damien staan aan het roer. De wijngaarden bevinden zich aan de oost-kant van de Corton heuvel. Al het fruit wordt met de hand geplukt. Er vindt strenge selectie plaats, eerst in de wijngaard en daarna in de kelder. De wijnen worden op traditionele wijze vergist en gerijpt. 


De Ladoix van Domaine Jacob komt van de wijngaarden La Blancharde en Les Marnees, die op een hoogte van 230 liggen, dezelfde hoogte als de Grand Cru wijngaarden. De ondergrond is kalksteen, de bovenlaag bevat veel mergel. De wijn heeft twee jaar op eiken gerijpt, waarvan een derde nieuw. Volle Chardonnay, witte perzik, citrus, vanille, boter.


LADO006

€ 24,00
Per 6: 22.50