Wijn op dronk
 

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Domaine du Chene Saint Joseph 2014 Zoom

€ 21,00
Per 6: 19

Domaine du Chene Saint Joseph 2014

Rood - syrah – barriques – viooltjes - zwarte kersen – peper
De "Noordelijk Rhone", grofweg van Lyon tot Valence is het gebied van Syrah voor rood en Viognier en Marsanne voor wit. Viognier komt vooral uit Condrieu, Marsanne uit Hermitage. De meest beroemde rode appellaties zijn Cote Rotie en Hermitage. Geologisch is de Noordelijke Rhône boeiend. Hier botsen de Alpen (schist met klei: brune) en de het Massief Centraal (graniet met zand: blonde) tegen elkaar.

Saint Joseph ligt letterlijk tussen de grootheden Cote Rotie en Hermitage in. Oorspronkelijk was de appellatie Saint Joseph beperkt tot Chavanay in het Noorden (tegen Cote Rotie aan) en Mauves en Tournon in het zuiden (tegenover Hermitage). In jaren zeventig en tachtig is de omvang van de appellatie verdrievoudigd, waardoor Saint Joseph een lappendeken van terroirs is geworden.

Domaine du Chene (vernoemd naar de eikenboom boven op de heuvel) bevindt zich in Chavanay en bezit de meest Noordelijke wijngaarden van Saint Joseph. Daarnaast bezit het domein wijngaarden in Condrieu. Het is een echt familiebedrijf. Vader Marc en moeder Dominique zijn begonnen in 1985. Sinds 2012 doen ook hun kinderen Anais en Julien mee in het bedrijf. In november 2015 is hun volledige nieuwe chais geopend.

De Saint Joseph wijnen van dit domein hebben meer verwantschap met de wijnen van de Cote Rotie dan met de wijnen uit het zuidelijke deel van de appellatie. De syrah is gastronomisch, viooltjes, zwarte kersen, zwarte peper en cederhout. Zeer zachte tannines.
STJO003

€ 21,00
Per 6: 19