Wijn op dronk
 

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Domaine des Nugues Moulin a Vent 2016 Zoom

€ 15,00
Per 6: 13,50

Domaine des Nugues Moulin a Vent 2016

Rood - gamay – zwarte bessen - zwarte kersen - peper– tijm - bio
In de jaren 1970 en 1980 gaven onze ouders in december feesten met veel Beaujolais Primeur. De jonge, lichte en vooral heel goedkope wijn die wordt ieder jaar op de derde donderdag van november vrijgegeven. Beaujolais Primeur bestaat nog steeds, maar de glorietijd van de Primeur is al lang voorbij. Ondertussen wordt er in Beaujolais steeds meer serieuze wijn gemaakt, met name Beaujolais Village en de Grands Crus. Vanwege het goedkope imago van Beaujolais zien veel mensen deze soms erg goede wijn over het hoofd.
Rode Beaujolais is van de druif Gamay gemaakt. De beste wijngaarden hebben een bodem van graniet of kalksteen met een toplaag van klei. Bij het wijnmaken wordt vaak de techniek van de marceration semi-carbonique toegepast. De met de hand geplukte trossen worden in hun geheel in het vergistingsvat gestort. Onder de druk van de bovenste trossen, barsten de druiven open en komt spontane vergisting op gang. De CO2 die door vergisting vrijkomt zorgt ervoor dat kleur en smaak uit de schillen worden gehaald, terwijl de tannines in de pitten en steeltjes blijven.

Domaine des Nugues van Gilles Gelin is een van de rising stars van Beaujolais. Gilles zag al vroeg in dat je het met goedkope primeurs niet zou redden en heeft al vroeg enorm geïnvesteerd in kwaliteit. Biologische wijnbouw leidt tot gezonde, rijpe druiven. Gilles doet en laat vervolgens wat nodig is om een wijn te maken waarin het wijnjaar en de wijngaard tot uitdrukking komen.

De Moulin a Vent komt van een wijngaard van graniet. De opbrengst was 30hl/ha. 20 dagen vergisting, semi carbonique. Daarna nog zeven maanden rijping in het vat. Aroma’s van zwarte bessen, zwarte kersen, peper en tijm. Coup de Coeur Revue de vin de France.
BEAUJ012

€ 15,00
Per 6: 13,50