Wijn op dronk
 

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.;;

Clos des Quarterons Cremant de Loire NV Zoom

€ 14,50
Per 6: 13

Clos des Quarterons Cremant de Loire NV

Chenin Blanc - Chardonnay - Cabernet Franc - methode traditionelle - appel - citroen - honing - rozenblaadjes
Meer over deze wijn:

In het Loire gebied wordt veel mousserende wijn gemaakt. De bulk wordt geproduceerd onder de appellaties AOC Saumur Mousseux, AOC Anjou Mousseux en AOC Vouvray Mousseux, meestal van Chenin Blanc die niet voldoende rijp is om er stille wijn van te maken. Cremant wordt daarom vooral in koude jaren gemaakt. De betere Crémant wordt tegenwoordig geproduceerd onder de AOC Crémant de Loire, van een blend van Chenin Blanc, Chardonnay en Cabernet, speciaal geproduceerd om er mousserende wijn van te maken (wel rijp, minder suiker).


De familie Amirault is een van de grote wijnfamilies van de westelijke Touraine. Le Clos des Quarterons is al 180 in de familie. Thierry, Xavier en Agnes zijn altijd op zoek naar de essentie van hun terroir. Minimale interventie is hun uitgangspunt in de wijngaard en bij het maken van de wijn. Het domein is sinds 2013 biodynamisch gecertificeerd.


De Crémant de Loire komt van wijngaarden met veel kiezels en klei. De hoofdrol is voor Chenin Blanc, aangevuld met een flinke scheut Chardonnay en een klein scheutje Cabernet Franc. Handpluk. De verschillende druiven werden afzonderlijk alcoholisch vergist. De assemblage vond plaats direct na de eerste gisting. De tweede gisting was traditioneel, op fles en duurde 24 maanden. Citroen, appel en honing, rozenblaadjes. Zachte bubbel, echt iets anders dan Champagne.

CREML001

€ 14,50
Per 6: 13