Wijn op dronk
 

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.;;

Brokenwood Shiraz Hunter Valley 2011 Zoom

€ 30,00
Per 6: 27.00

Brokenwood Shiraz Hunter Valley 2011

Rood - syrah - zwarte bessen - zwarte kersen - zwarte peper - vanille - toast - rijpe tannines
Australië ontdekt steeds meer zijn terroir. Naast de technisch perfecte cepage wijnen (Shiraz, Chardonnay en vele andere druiven), maken grote en kleine producenten steeds meer terroir-wijnen. De universiteit van Adelaide speelt een voortrekkersrol in het blootleggen van de terroirs van Australië. Shiraz uit Barossa, Cabernet uit Coonawarra, Riesling uit Eden Valley en Semillon uit de Hunter Valley zijn inmiddels mondiale benchmark wijnen.

De Hunter Valley ligt vlakbij Sydney. Het klimaat is subtropisch en dat zou eigenlijk te warm en te nat moeten zijn voor wijnbouw. Verkoelende wind van zee, het feit dat het in de zomer vaak bewolkt is en de vulkanische bodem, maken dat wijnbouw toch zeer succesvol is. Op de hellingen met rood vulkaanzand floreert Shiraz, terwijl in de lagere wijngaarden Semillon is aangeplant.

Brokenwood, in 1970 opgezet door drie juristen met een passie voor wijn. Een van de founders was James Halliday, tegenwoordig de belangrijkste wijnschrijver van Australië. De eerste oogst Shiraz was in 1973. In 1982 volgde de eerste oogst Semillon. Brokenwood behoort inimddels tot de beste producenten van Australië. De Graveyard Shiraz en de ILR Semillon behoren tot de meest gezochte wijnen ter wereld.

Syrah uit Hunter Valley is elegant: fris en verfijnd. Iain Riggs, de wijnmaker van Brokenwood doet er alles aan om wat hij het Bourgondische karakter noemt te accentueren: geen punch down, Frans eiken (25% nieuw). De HV Shiraz is gemaakt van de jonge aanplant van de Graveyard Vineyard. Aroma’s van zwarte bessen, zwarte kersen, zwarte peper, vanille, toast. Rijpe tannines. Deze wijn doet denken aan een Cote Rotie. 95 punten Australian Wine Companion.
AUS001

€ 30,00
Per 6: 27.00