Wijn op dronk
 

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Adeneuer Spätburgunder Walzporheimer Gärkammer GG Ahr 2014 Zoom

€ 60,00
Per 6: 54.00

Weingut Adeneuer Spatburgunder Walzporheimer Gärkammer GG Ahr 2014

Rood - pinot noir - zwarte kersen - zwarte bessen - kruidnagel - cederhout

Drie uur rijden van Den Haag bevindt zich, vlak bij Bonn, het riviertje de Ahr. De Ahr is een van de meest noordelijke wijnregio’s in Europa. Je zou verwachten dat zo noordelijk alleen witte wijn kan worden gemaakt, zoals langs de Mosel. Het samenspel tussen de Eifel (die de koude winden uit het westen tegenhoudt) en hellingen van leisteen op het Zuiden maken de Ahr echter zeer geschikt voor pinot noir. Samen met Oregon (VS) en Central Otago (Nieuw Zeeland) daagt de Ahr de pinot van de Cote de Nuits uit.


Weingut Adeneuer bestaat al meer dan 500 jaar. Het wijngoed bezit wijnranken in de mooiste wijngaarden van het Ahrdal. De parel in de kroon is de Walzporheimer Gärkammer, aangeplant met oeroude stokken van de Kastenholz-kloon, die in de zeventiende eeuw door een monnik uit Bourgogne zou zijn meegenomen. Het is echter pas sinds de jaren 1980 dat hier grootse wijnen worden gemaakt. Net als Werner Näkel kozen Marc en Frank Adeneuer voor Sptizenklasse, lagere rendementen en Bourgongische wijnmaaktechnieken. Gaandeweg hebben Marc en Frank een eigen stijl ontwikkeld, waarin pinot, wijnjaar en wijngaard maximaal tot uitdrukking komen. Je zou het Duitser kunnen noemen: meer kersen dan bramen, meer kruiden dan eiken.


De Walzporheimer Gärkammer is een van de beste wijngaarden van het Ahr dal. Zeer stijl en louter Schist. Adeneuer is de enige eigenaar van deze 1,2 ha kleine Romanee Conti van Duitsland. De Gärkammer is beplant met de Kästenholz kloon van Pinot Noir, die kleinere, meer geconcentreerde druiven geeft.  


De GG komt van zeer oude stokken op de beste stukken van de Gärkammer. Gerijpt op vaten van Tarransaud eiken, 100 % nieuw. Ongeveer 1000 flessen per jaar. Zwarte kersen, zwarte  bessen, kruidnagel, cederhout.


 


 
AHR031

€ 60,00
Per 6: 54.00