Wijn op dronk
 

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Adeneuer Blanc de Noir Ahr 2014 Zoom

€ 13,00
Per 6: 12.00

Weingut Adeneuer Blanc de Noir Ahr 2014

Rood - pinot noir - frambozen - aalbessen

Drie uur rijden van Den Haag bevindt zich, vlak bij Bonn, het riviertje de Ahr. De Ahr is een van de meest noordelijke wijnregio’s in Europa. Je zou verwachten dat zo noordelijk alleen witte wijn kan worden gemaakt, zoals langs de Mosel. Het samenspel tussen de Eifel (die de koude winden uit het westen tegenhoudt) en hellingen van leisteen op het Zuiden maken de Ahr echter zeer geschikt voor pinot noir. De Ahr nader met zijn eigen stijl (net als Oregon, VS en Central Otago, Nieuw-Zeeland) de voortreffelijkheid van de pinot noir in de Bourgogne.


Weingut Adeneuer bestaat al meer dan 500 jaar. Het wijngoed bezit wijnranken in de mooiste wijngaarden van het Ahrdal. De parel in de kroon is de Walzporheimer Gärkammer, aangeplant met oeroude stokken van de Kastenholz-kloon, die in de zeventiende eeuw door een monnik uit Bourgogne zou zijn meegenomen. Het is echter pas sinds de jaren 1980 dat hier grootse wijnen worden gemaakt. Net als Werner Näkel kozen Marc en Frank Adeneuer voor Sptizenklasse, lagere rendementen en Bourgongische wijnmaaktechnieken. Gaandeweg hebben Marc en Frank een eigen stijl ontwikkeld, waarin pinot, wijnjaar en wijngaard maximaal tot uitdrukking komen. Je zou het Duitser kunnen noemen: meer kersen dan bramen, meer kruiden dan eiken.


De Blanc de Noir is gemaakt van Pinot Noir. Het sap bleef wit omdat de druiven na de oogst meteen geperst zijn. Fris met herkenbare Pinot aroma’s van frambozen en aalbessen.

AHR006

€ 13,00
Per 6: 12.00